Hogyan válasszunk szolgáltatót?

1. Válasszátok ki a nagy napot!

Az esküvői tervezés legfontosabb és legelső lépése, hogy válasszuk ki az esküvő datumdátumát. Ha nincs konkrét dátum, felesleges bármilyen ajánlatot is bekérni, hiszen minden szolgáltatónak az lesz az első kérdése, hogy melyik napon lesz az esküvő. Amelyik pár nem tudja megmondani a pontos dátumot, annak a szolgáltatók se fognak ajánlatot adni.

2. Szigorú költségvetési terv

Második lépésnek érdemes egy költségvetési tervet készíteni, hogy minden területen koltsegektudjátok, meddig lehet nyújtózkodni. Minden költséget vegyünk számításba és a teljes költségvetés 75-80%-át osszuk be a különböző költségelemekre, így ha kiderül, hogy kimaradt valami (mindig kimarad valami…), akkor még így is lesz rendelkezésre álló forrásunk.

3. Ajánlások begyűjtése ismerősöktől, barátokról, rokonokról

Ajánlás alapján választani a szolgáltatót, az egyik legjobb módszer. Főleg, ha az askesküvőn, lakodalmon Ti is részt vettetek és meggyőződhettetek a szolgáltató profi munkájáról. Ne szégyelljétek megkeresni az ismerősötöket és kérjétek el a Nektek szimpatikus szolgáltató elérhetőségét. Ha nem voltatok ott az ismerős esküvőjén, de láttátok, hogy valaki mostanság ment férjhez, nyugodtan kérdezzetek rá, hogy ők kikkel dolgoztattak és mennyire ajánlanák az adott szolgáltatót (vagy hogy azt válasszátok, vagy hogy messze kerüljétek).

4. Ajánlatkérések küldése közvetlenül a szolgáltatónak vagy kifejezetten ajánlatkérő oldalakról

A szolgáltató kiválasztása igen nehézkes. Az esküvői kiállításokon jellemzően a typodrágább szolgáltatók vannak jelen, akik többet költenek marketingre és ezeket a plusz költségeket természetesen áraikba is beépítik. Így egy-egy nagy marketingtevékenységet folytató szolgáltató áraiban minden esetben visszaköszönnek a marketingre költött költségek, azonban fontos megjegyezni, hogy nem mind arany, ami fénylik!

Érdemes sokrétűen keresgélni és használni pl.: a www.eskuvo24.hu oldalt, fotós és videos keresése esetében a www.eskuvoi-foto.eu oldalt. Google kulcsszavas keresés esetében a kereső eredményeiből nem csak az első 1-2 oldalt érdemes átnézni.  Bár időigényes munka megtalálni a legjobbat, de megéri az eredményt a ráfordított idő!

5. Ha megvan a szolgáltató- Foglaló és Megbízási szerződés

A szolgáltató kiválasztása és felkérése után fontos, hogy kiválasztott szolgáltatóval foglalószerződést kössünk. A megbízási szerződés tartalmazza a dátumot, árat és a szolgáltatóra vonatkozó fő információkat (cím, telefonszám, adószám, stb.).  A szolgáltatók többsége addig nem tekinti lefoglaltnak az időpontot, amíg nincs megkötve a szerződés és nem kapták meg a foglalót!

 

Sok sikert kívánok nektek a szervezésben, keresésben. Amennyiben úgy érzed segítségre, tanácsra szorulsz keress meg bátran a tanácsadás ingyenes 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s